Dappere leiders nemen anderen mee op hun trektocht

Je zal het maar zijn, die leider in de zorg die al die technologie op zich af ziet komen en daar ‘iets’ mee moet. Je wil best innoveren en meegaan met de tijd, maar er zijn genoeg hindernissen. Is je organisatie bijvoorbeeld wel digivaardig genoeg om dat ‘iets’ concreet te kunnen maken? Hoe ga je dat realiseren? Ben jij dapper genoeg om de beren op je weg te (willen) verslaan? In de serie ‘Digitaal Leiderschap’ die we samen met SKIPR vormgeven, komen de voortrekkers in het digitale landschap aan het woord. Om kennis, ervaring en geleerde lessen te delen. Zodat we elkaar samen verder helpen. 

Wat bedoelen we met digitaal vaardig?

Digitaal vaardig in de zorg gaat over het hebben van de kennis over wat er allemaal kan met mensgerichte technologie in de zorg. Hoe het werkt, wat het vraagt aan vaardigheden van mensen: professionals en gebruikers. En welke aanpassing het vraagt van werkprocessen en cultuur. 

Vanuit de landelijke “ Coalitie Digivaardig in de Zorg” , ondersteund door het ministerie van VWS en ECP| platform voor de informatie samenleving, gaat de werkgroep “leiderschap” dappere digitale leiders  opzoeken en samenbrengen om hun successen, maar zeker ook hun leermomenten, te delen met anderen in dezelfde situatie. 

Naast inspiratie via interviews op Skipr en podcasts is de werkgroep van plan masterclasses en/of meetups te organiseren, een leercirkel op te zetten en een lijst hefbomen te publiceren die helpen digitale innovatie te realiseren. 

Doet u mee?

We zijn op zoek naar verhalen van mensen die anderen meenemen op hun trektocht, die de verbinding leggen vanaf de werkvloer naar de top en terug. Dappere digitale leiderschap die ook ruimte geeft voor het maken van fouten en hier leermomenten uit haalt. 

Contact?

Ben u zo leider, kent u zo’n persoon of wilt u er juist mee in contact komen? Neem contact op met Lea Bouwmeester Lea.Bouwmeester@ecp.nl 

Activiteiten

Dapper leiderschap in de zorg

Het is belangrijk dat de leiders in de zorg voorop lopen wanneer het gaat om digitale zorg, die kunnen het immers implementeren in de organisatie. De coalitie is daarom op zoek naar dapper leiderschap in de zorg. Hieronder zijn daar enkele voorbeelden van terug te vinden: Columns in SkiprDigitaal Leiderschap: ‘Zet technologie in voor toegankelijke…

Leiderschapscompetenties voor informatisering in de zorg

Welke competenties moeten managers en bestuurders hebben voor leiderschap in innovatie in de zorg met behulp van ICT toepassingen en eHealth? Erik de Vries heeft het rapport Leiderschap Informatisering Zorg op de ICT&Health conferentie (26 januari 2018) uitgereikt aan Erik Gerritsen, Secretaris Generaal van het Ministerie VWS. In de komende brief aan de Tweede Kamer betreffende eHealth wordt gerefereerd naar…